De Bonte Hoef | Repaircafe

Repair cafe

Repair Café Oss

Open, iedere laatste woensdag van de maand van 9.00 tot 11.30 uur in de Bonte Hoef
en elke tweede vrijdag van de maand van 13.30 tot 16.30 uur in Wijkcentrum Schadewijk, Leeuwerikstraat 2 te Oss.
Met ingang van het jaar 2023 zal in het wijkcentrum De Meteoor, Oude Litherweg 20 te Oss, elke 2e woensdag van de maand van 9.00 tot 12.00 uur ook een repair cafe gehouden worden.


Er zitten deskundige en vooral hulpvaardige vrijwilligers klaar om allerlei kleine reparaties uit te voeren aan kleding, aan fietsen, aan huishoudelijke apparaten, aan tuingereedschappen, aan sieraden, aan kleine meubels van hout of metaal, aan elektronica en ook messen slijpen is mogelijk.

Onderdelen, zoals een bepaalde knoop of ritsluiting of een speciale schakelaar moet u liefst zelf meebrengen. Kleine materialen zoals garen of schroefjes zijn meestal wel voor handen. Ook fietsreparatie spullen zijn aanwezig.

Bij het verlaten van de zaal betaald u de verbruikte materialen en als waardering voor de vrijwilligers een bedragje naar eigen inzicht waardoor we af en toe wat nieuw gereedschap kunnen kopen en de koffie voor de vrijwilligers kunnen betalen.

Het concept Repair Café is in 2009 bedacht door journalist/publicist Martine Postma. De eerste bijeenkomst vond plaats op 18 oktober 2009 en was een groot succes.

Inmiddels zijn er zo’n 150 Repair Cafés in verschillende plaatsen in Nederland.www.repaircafe.nl